Події

Терор мешканців Нової Каховки та стрілянина під час мирної акції протесту на п…

Терор мешканців Нової Каховки та стрілянина під час мирної акції протесту на підтримку України – повідомлено про підозру військовому РФ

???? За процесуального керівництва Херсонської обласної та Каховської окружної прокуратур командиру тактичної групи 378 окремого батальйону оперативного призначення військ національної гвардії РФ у складі об’єднаного угрупування військ «Південь» заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

???? За даними слідства, у лютому 2022 року підозрюваний разом із підлеглими окупували місто Нова Каховка Херсонської області. Вони забезпечували придушення опору місцевого населення щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляли до співпраці громадян України. Їхні методи – систематичні незаконні затримання цивільного населення, нелегальні ув’язнення та вбивства.

???? У березні за наказом підозрюваного військовослужбовці РФ, вчергове порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, застосували зброю для розгону учасників мирної акції протесту проти окупації.

???? Беззбройних людей били гумовими кийками, жбурляли у натовп цивільних світлошумові та димові гранати, застосовували сльозогінний газ та стріляли.

???? Цивільні особи отримали травми різного ступеня тяжкості, серед яких і вогнепальні поранення.

???? Досудове розслідування – Нацполіція України, оперативний супровід – СБУ.

БІЛЬШЕ

Back to top button