Події

Ситуація на Донбасі – зафіксована концентрація озброєння з боку НЗФ – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Наразі на тимчасово непідконтрольних територіях виявлено розміщення 134 одиниць військової техніки

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації виявила стягування зброї з боку незаконних збройних формувань на тимчасово непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей. Про це повідомив штаб операції Об’єднаних сил України у Facebook, посилаючись на дані СЦКК.

Як зазначається, протягом минулої доби, 19 лютого, виявлено та зафіксовано розміщення на Донбасі 134 одиниць військової техніки НЗФ з порушенням мінських домовленостей.

При цьому в СЦКК підкреслили, що дані дії свідчать про ведення противником активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення.

Зокрема НЗФ розмістили з порушенням лінії відведення буксирувані гаубиці, РСЗВ, самохідні гаубиці, танки, ЗРК, буксові та протитанкові гармати та бойові броньовані машини.

Також у штабі ООС, що робота СММ ОБСЄ в ОРДЛО регулярно супроводжується перешкодами з противника.

1News за темою: У Росії заявили, що відводять частину техніки на тисячу кілометрів від кордонів України

Нагадаємо, що упродовж минулої доби, 19 лютого, з боку незаконних збройних формувань на Донбасі було зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям. Четверо військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості і знаходяться в лікувальних установах.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button