Події

Ситуація на Донбасі – ОБСЄ зафіксувала 451 порушення режиму тиші – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Фото з відкритих джерел

Крім цього, було втрачено два БПЛА СММ через вплив перешкод сигналу

На Донбасі спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі у період із вечора 4 до вечора 6 лютого зафіксувала 451 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це йшлося у щоденному звіті місії.

Як зазначається, протягом вихідних в Донецькій області СММ виявила 416 порушень режиму припинення вогню, зокрема 38 вибухів. За попередній звітний період – 85 порушень.

При цьому, за аналогічний період в Луганській області було зафіксовано 35 порушень перемир’я та один вибух, а за попередній період – 73 порушення.

Також було втрачено два безпілотні літальні апарати ОБСЄ малого радіуса дії через вплив перешкод сигналу поблизу підконтрольних урядові Золотого‑2 (Карбоніта) Луганської області та Богданівки Донецької області відповідно, а біля непідконтрольного урядові Первомайська Луганської області ще один міні-БПЛА місії, за оцінкою, потрапив під обстріл.

Водночас СММ зафіксувала присутність людей у межах ділянки розведення в районі Петрівського.

“Місія продовжувала спостерігати за ситуацією з цивільним населенням, зокрема на п’яти контрольних пунктах в’їзду‑виїзду, а також на відповідних блокпостах незаконних збройних формувань у Донецькій і Луганській областях”, – йдеться в повідомленні.

Однак, свободу пересування СММ і далі обмежували.

1News за темою: Стріляли з гранатометів: На Донбасі НЗФ двічі порушували перемир’я за добу

Нагадаємо, що раніше Організація з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала скупчення техніки НЗФ на Донбасі. Вони розмістили гради, танки, гаубиці, гармати та інше озброєння.


Джерело

Back to top button