Події

Ситуація на Донбасі – ОБСЄ за вихідні зафіксувала 375 порушень – 1News


Фото з відкритих джерел

Найбільшу кількість обстрілів було виявлено в Донецькій області

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі протягом 11-13 лютого зафіксувала на Донбасі 375 порушень режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це йшлося у щоденному звіті Місії.

Згідно з повідомленням, у період із вечора 11 до вечора 13 лютого в Донецькій області СММ зафіксувала 261 порушення режиму припинення вогню, зокрема 50 вибухів, а в Луганській області Місія зафіксувала 114 порушень режиму припинення вогню, зокрема 24 вибухи.

Як зазначається, у тимчасово непідконтрольному українському урядові Кальміуському Донецької області, за оцінкою, у напрямку БПЛА СММ малого радіуса дії відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

Місія продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого і Петрівського та функціонування і виконання ремонту життєво важливих об’єктів цивільної інфраструктури.

Крім того, Місія продовжувала спостерігати за ситуацією з цивільним населенням, зокрема на п’яти КПВВ, а також на чотирьох відповідних блокпостах незаконних збройних формувань у Донецькій і Луганській областях.

Обмеження свободи пересування Місії тривали, зокрема на блокпості НЗФ в районі Кремінця Луганської області.

1News за темою: Низка держав виводить із України своїх представників в ОБСЄ

Нагадаємо, раніше речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомляв, що зустріч країн-членів ОБСЄ для обговорення нарощування Росією військ біля кордонів України може відбутися у вівторок, 15 лютого.

У разі отримання незадовільної інформації під час зустрічі ОБСЄ Кулеба ініціює проведення спільного засідання Постійної ради та форуму співробітництва з безпеки.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button