Події

Ситуація на Донбасі – ОБСЄ за добу виявила 174 порушення – 1News

ОБСЄ


Фото з відкритих джерел

Найбільшу кількість обстрілів було виявлено в Луганській області

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі за минулу добу, 14 лютого,  зафіксувала на Донбасі 174 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це йшлося у щоденному звіті Місії.

Як зазначається, у Донецькій області Місія зафіксувала 17 порушень режиму припинення вогню, зокрема один вибух, а в Луганській області – 157 порушень режиму припинення вогню, зокрема 40 вибухів. За оцінкою, 80 порушень були пов’язані з навчаннями з бойовою стрільбою за межами зони безпеки.

Місія продовжила здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого й Петрівського.

Крім того, команда СММ зафіксувала одну протипіхотну міну на узбіччі автошляху H-20 біля тимчасово непідконтрольної урядові Оленівки Донецької області.

СММ продовжувала спостерігати за ситуацією з цивільним населенням, зокрема на КПВВ, а також на відповідних блокпостах незаконних збройних формувань у Донецькій і Луганській областях.

1News за темою: Голова ОБСЄ Збігнєв Рау в Москві запропонував РФ розпочати новий діалог з безпеки

Раніше повідомлялося, що Україна просить Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) скликати термінові позачергові консультації Тристоронньої контактної групи (ТКГ) через можливе визнання Росією так званих “Донецької та Луганської народних республік”. Українська делегація хоче отримати офіційну інформацію від Росії щодо позиції та подальших кроків.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button