Події

Ситуація на Донбасі – ОБСЄ за добу виявила 153 порушення – 1News


Фото з відкритих джерел

Найбільшу кількість обстрілів було виявлено в Луганській області

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі за минулу добу, 15 лютого, зафіксувала на Донбасі 153 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань. Про це йшлося у щоденному звіті Місії.

Як зазначається, у Донецькій області СММ зафіксувала 24 порушення режиму припинення вогню, зокрема 5 вибухів, а у Луганській області – 129 порушень режиму припинення вогню, зокрема 71 вибух.

СММ продовжувала здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського.

СММ і далі спостерігала за ситуацією з цивільним населенням, зокрема на трьох КПВВ, а також на двох відповідних блокпостах незаконних збройних формувань у Луганській області.

Крім того, Місія здійснювала моніторинг у пункті пропуску в Луганській області. У Донецькій області спостерігачі відвідали дві тимчасово неконтрольовані урядом пункти пропуску.

Свободу пересування СММ ОБСЄ і далі обмежували, зокрема на блокпостах незаконних збройних формувань на півдні Донецької області та в Луганській області. БПЛА Місії знову зазнавали впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок глушіння та ймовірного глушіння).

1News за темою: Обговорили роботу СММ в Україні: Кулеба зідзвонився з головою ОБСЄ Рау

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна ініціювала проведення спільного засідання Постійної ради та Форуму зі співробітництва в галузі безпеки ОБСЄ після того, як Російська Федерація відмовилася від зустрічі за Віденським документом. Засідання має відбутися протягом 48 годин.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button