Події

Ситуація на Донбасі – НЗФ задіяли БПЛА та скинули постріли ВОГ – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО


Пресцентр штабу ООС

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає

Упродовж минулої доби, 16 лютого, з боку незаконних збройних формувань на Донбасі зафіксовано 8 порушень режиму припинення вогню, два з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це йшлося у Facebook операції Об’єднаних сил України.

Як зазначається, по околицях Станиці Луганської та Новозванівки противник вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. А поблизу Лобачеве та Водяного задіяв безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17 та ВОГ-25.

При цьому, у бік Луганського НЗФ відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Неподалік Мар’їнки позиції українських захисників обстрілювали зі стрілецької зброї.

Водночас у напрямку Сизого противник вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. По Катеринівці – зі станкових протитанкових гранатометів та автоматичних гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій НЗФ немає.

Зокрема за поточну добу з боку противника зафіксовано два порушення із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, по околицях Причепилівки НЗФ вели вогонь з артилерії калібру 122 мм. Поблизу Водяного обстрілювали позиції українських захисників з мінометів калібру 120 мм.

1News за темою: Хотів таємно перетнути лінію розмежування: На Донбасі затримали розвідника НЗФ

Нагадаємо, що за 15 лютого спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксувала на Донбасі 153 порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань.

А найбільшу кількість обстрілів було виявлено в Луганській області.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button