Події

Силовики затримали одного з учасників міжнародного хакерського угруповання

СБУ блокували у Запоріжжі діяльність учасника міжнародного хакерського угруповання, який розповсюджував шкідливе програмне забезпечення та за допомогою вірусу викачував гроші з чужих криптогаманців, інформує 1NEWS.

“Мешканець обласного центру розробляв та використовував хакерські програми для зламу електронних платіжних систем, криптовалютних розрахунків та систем дистанційного обслуговування клієнтів банківських установ, переважно іноземного походження. З використанням комп’ютерних вірусів зловмисник отримував дані зареєстрованих користувачів та паролі доступу до інтернет-ресурсів. Через зараження інформаційних мереж хакер розраховував отримати несанкціонований доступ до електронних рахунків користувачів для привласнення коштів”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків, у зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з встановленим шкідливим програмним забезпеченням, електронні накопичувачі інформації з даними понад тисячі користувачів, серед яких переважна більшість громадяни інших держав.

Доступ до трьох віддалених серверів, за допомогою яких здійснювалось розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, було заблоковано оперативниками спецслужби.

“Зловмисник є представником закритого міжнародного форуму “кардингського” та хакерського направлення, у рамках якого він просував свої розробки та обмінювався “досвідом” з учасниками міжнародного хакерського угруповання”, – додали у прес-службі.

Розпочатого кримінального провадження. Вилучене комп’ютерне обладнання направлено на проведення відповідних експертних досліджень. Тривають слідчі дії.

 

 

 

 

 

Back to top button