Події

Судитимуть російських військових, які торік під час окупації Харківщини зґвал…

Судитимуть російських військових, які торік під час окупації Харківщини зґвалтували дівчину

????Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох російських військовослужбовців за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

????Обвинувачені – командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу зс рф та двоє його підлеглих: рядовий, який був водієм, та молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини.

????Слідством встановлено, що під час окупації одного з населених пунктів Харківщини навесні минулого року російські військові зґвалтували молоду дівчину.

????Вони прийшли до будинку, де з родиною проживала молода дівчина. Наказали родичам дівчини залишатися вдома, а потерпілу силоміць посадили до БТР та повезли її до одного з будинків, де їх очікував командир. 

????Коли вони прибули до будинку, де знаходився командир, окупанти по черзі ґвалтували потерпілу. При цьому російський командир сказав своїм підлеглим, що він буде робити це першим. 

????Досудове розслідування та оперативний – СБУ.

Back to top button