Події

Судитимуть російського підполковника, який під час окупації Харківщини наказу…

Судитимуть російського підполковника, який під час окупації Харківщини наказував катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення

????Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно російського підполковника за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

????Слідством встановлено, що підполковник з позивним «Морячок» здійснював керівництво військовослужбовцями 30-ої мотострілкової бригади центрального округу рф під час окупації с. Піски–Радківські Ізюмського району.

????Він наказував своїм підлеглим катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення для отримання даних стосовно проукраїнськи налаштованих громадян та військовослужбовців ЗСУ.

????Окупанти били людей електрошокером, палицями та утримували в підвальних приміщеннях без їжі та води. Двом колишнім учасникам АТО вони поставили на тілі клеймо розпеченим залізом. 

????Кожній незаконно затриманій людині російські військові присвоювали «порядковий номер» та наказували їм відкликатись на нього. 

????Також вони примушували потерпілих «для профілактики» прибирати вулиці та копати окопи.

????Нині обвинувачений перебуває у розшуку. Його судитимуть заочно.

????Досудове розслідування – Нацполіція.

Back to top button