Події

Судитимуть п’ятьох військовослужбовців рф, які розстріляли цивільні автомобі…

Судитимуть п’ятьох військовослужбовців рф, які розстріляли цивільні автомобілі з мирними мешканцями у Гостомелі

???? Київська міська прокуратура та Печерська окружна прокуратура м. Києва до суду скерували обвинувальний акт стосовно 5 військовослужбовців рф, які розстріляли 10 цивільних автомобілів з мирними мешканцями у смт Гостомель.

???? Слідством встановлено, що 25 лютого 2022 року військові зведеного загону підрозділів Росгвардії з міст Кемерово та Новокузнецька Кемеровської області, а також загону мобільного особливого призначення по Красноярському краю, не виконавши бойове завдання із захоплення Києва, відступили та зайняли позиції в смт Гостомель.

???? Перебуваючи в районі вулиць Шевченка та Свято–Покровської, російські військові упродовж понад 6 годин розстрілювали цивільні автомобілі з мирними мешканцями. Люди намагалися виїхати із зони бойових дій. Внаслідок обстрілів загинуло 5 осіб, ще 6 отримали поранення.

???? У ході слідства встановлено 11 потерпілих та 41 свідок, призначено 57 експертиз, проведено 9 слідчих експериментів. Крім того, правоохоронці отримали відео з камер, розташованих поруч із місцем злочину, а також відеозапис свідка жахливих подій.

???? За результатами проведення комплексу слідчих дій прокурори та слідчі здобули докази на підтвердження умисних вбивств цивільного населення російською армією.

???? Слідством ідентифіковано п’ятьох військовослужбовців рф – це командир підрозділу ЗМОП рф по Красноярському краю, його заступник та військовослужбовець із числа командного складу управління Росгвардії по Красноярському краю, які віддавали злочинні накази стріляти по цивільним, а також двоє військовослужбовців ЗМОП та Росгвардії.

???? Російським військовослужбовцям заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

???? Слідство в частині встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до розстрілу цивільних в Гостомелі, триває.

???? Досудове розслідування та оперативний супровід – Нацполіція України.

Більше

Back to top button