Події

Створив проросійський сайт, на якому закликав рф завдавати ракетних ударів по …

Створив проросійський сайт, на якому закликав рф завдавати ракетних ударів по території України – засуджено жителя Харківщини

???? Прокурори у суді довели, що у червні 2022 року охоронець лікарні з м. Красноград за грошову винагороду погодився виконати замовлення російського представника щодо створення пропагандистського вебсайту. 

???? Інтернет-агітатор поширював на цьому сайті матеріали на підтримку проведення так званої «спеціальної військової операції» та антиукраїнський контент, направлений на розпалювання національної ворожнечі. В опублікованих статтях йшлося про «подвиги российских военных», «героев спецоперации» та обстановку на «фронте новороссии». 

???? Також у поширених матеріалах містились звернення до військово-політичного командування держави-агресора із закликами завдавати ракетних ударів по території України, висловлювання щодо визнання правомірною діяльності представників окупаційної адміністрації. 

???? На початку листопада правоохоронці затримали чоловіка.

???? За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури чоловіка визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 110 КК України, ч. 2 ст. 436-2 КК України). 

???? Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

???? Досудове розслідування – СБУ. 

Більше

Back to top button