Події

​​⚡ Створення Кваліфікаційного центру IT та кібербезпеки: фахівці ДержНДІ розроби…

​​ Створення Кваліфікаційного центру IT та кібербезпеки: фахівці ДержНДІ розробили платформу автоматизованої системи комп’ютерного тестування

????‍???? Триває робота над посиленням кадрового потенціалу у сфері інформаційної та кібербезпеки. В межах реформи, зокрема, в Україні будуть впроваджені нові професійні стандарти та створена мережа незалежних кваліфікаційних центрів – як державних, так і приватних. У них фахівці зможуть підтверджувати рівень своїх знань, навичок та компетенцій.

Перший Кваліфікаційний центр запрацює на базі Держспецзв’язку. Він уже здобув відповідну акредитацію, тривають роботи щодо організаційно-технічного та методичного забезпечення його функціонування. Серед іншого, фахівці Державного науково-дослідного інституту технологій кібербезпеки та захисту інформації – провідної наукової установи Держспецзв’язку – розробили власну платформу автоматизованої системи комп’ютерного тестування, яку можна буде використовувати в Центрі для проведення процедур присвоєння / підтвердження кваліфікацій відповідно до профстандартів.

ℹ️ Більше про розробку, а також про реформування системи підготовки кадрів у сфері кібербезпеки читайте за посиланням ????

Back to top button