Події

Столичні правоохоронці затримали групу псевдополіцейських – Нацполіція Встан…

Столичні правоохоронці затримали групу псевдополіцейських – Нацполіція

Встановлено, що зловмисники підшукували «жертв», підстерігали їх біля місць проживання, а згодом, вдаючись до фізичної розправи або залякування, вимагали у них гроші та цінне майно.

????Зокрема одного чоловіка зловмисники очікували у дворі багатоквартирного будинку: нанесли кілька ударів по голові та, погрожуючи пістолетом, відібрали мобільний телефон і ключі від квартири.

Поки кілька осіб силоміць утримували чоловіка у машині, інші спільники винесли з його житла цінні речі.

????Злочинній групі також вдалося розжитися на чималу суму, ввівши в оману 25-річного мешканця Києва. Спільники, видаючи себе за поліцейських, звинуватили його у нібито торгівлі наркотиками та запропонували уникнути покарання, надавши їм 10 000 доларів США «відкупних».

У разі відмови платити почали залякувати проблемами із законом та фізичною розправою.

Побоюючись за своє життя, чоловік виконав вимоги псевдокопів. Однак зловмисники на цьому не зупинились і вимагали ще сплатити 120 000 гривень – додаткову компенсацію за їхні «послуги». У такий спосіб вони збагатилися майже на 500 000 гривень.

Правоохоронці провели в учасників групи більше двадцяти санкціонованих обшуків. Під час заходів вилучили зброю та набої, гроші, елементи форменого одягу різних відомств.

Back to top button