Події

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП в АР Крим та…

Старший слідчий в особливо важливих справах слідчого управління ГУНП в АР Крим та м. Севастополі Владислав Камінський розповідає, що розстріл мешканців Бучі вели військові колони 104-го десантно-штурмового полку 76-ї десантно-штурмової дивізії збройних сил російської федерації:
«Колона складалася з бойових машин десанту, близько 40 машин такого типу. На цих бойових машинах встановлена 30-міліметрова гармата. Саме з цього озброєння вівся вогонь по цивільних автомобілях».

«Розстріл цих автомобілів вівся приблизно з відстані 150 метрів. Враховуючи приціл, який встановлений на даній техніці, просто неможливо не помітити, що цей автомобіль використовується цивільними людьми. Вогонь вівся настільки активно і без попередження, що у потерпілих просто не було можливості уникнути контакту з колоною. Їх просто вбили».

Олександр, який був за кермом першої машини і родину якого вбили російські військові:

«Я пам’ятаю, що почався обстріл, загорілася моя машина, куля потрапила в район акумулятора і там почалася пожежа. Я поглянув назад – і бачив вже мертву дружину та мертвих дітей. Розумів, що я поранений, що моя нога тримається на моїх джинсах».
https://youtu.be/3V-JOv7jIbE

YouTube
Нацполіція встановила військових рф, які в Бучі розстріляли дві сім’ї

Із 30-міліметрової гармати бойових машин десанту російські військові розстріляли дві родини, які намагалися евакуюватися з Бучі. Воєнні злочинці бачили, що це були цивільні авто, та все одно без попередження відкрили вогонь. У результаті в одній машині загинула…

Back to top button