Події

Справи Майдану: Ексміліціонерів севастопольського Беркуту судитимуть за пося…

Справи Майдану: Ексміліціонерів севастопольського Беркуту судитимуть за посягання на територіальну цілісність України та державну зраду

????Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього командира взводу міліції особливого призначення «Беркут» УМВС України в м. Севастополі та ще трьох співробітників цього спецпідрозділу.

????Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державну зраду, а також заволодіння вогнепальною зброєю шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 262 КК України).

????Розслідуванням встановлено, що експравоохоронці упродовж січня-лютого 2014 року брали активну участь у незаконній протидії акціям протесту у Києві. Повернувшись до м. Севастополя, вони протиправно заволоділи кількома десятками одиниць автоматичної вогнепальної зброї, яка зберігалась за місцем дислокації спецпідрозділу.

????У подальшому за попередньою змовою з представниками рф та іншими особами, які надавали допомогу державі-агресору у підривній діяльності проти України, з 27 лютого по 20 березня 2014 року, використали цю зброю під час блокування автошляхів сполучення між АР Крим та Херсонською областю.

????Таким чином своїми діями підозрювані сприяли рф у здійсненні анексії територій м. Севастополь та АР Крим.

????Досудове розслідування – ДБР.

Back to top button