Події

Справи Майдану: Екскерівництву СБУ та 20 співробітникам фсб рф повідомлено про …

Справи Майдану: Екскерівництву СБУ та 20 співробітникам фсб рф повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому Голові СБУ, його першому заступникові – керівникові Антитерористичного центру та начальникові Департаменту захисту національної державності СБУ у вчиненні державної зради та порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111; ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 161 КК України). 

????Також повідомлено про підозру 20 співробітникам федеральної служби безпеки російської федерації, які сприяли керівництву СБУ в наданні рф допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

➡️Їм інкриміновано

????Серед підозрюваних 6 генералів, у тому числі генерал армії – колишній керівник служби безпеки президента рф, заступник головнокомандувача внутрішніми військами.

????За даними слідства, на виконання спільного рішення тодішніх керівників СБУ та фсб рф у грудні 2013 року та лютому 2014 року під виглядом іноземної делегації на територію України трьома групами прибули 20 співробітників російської спецслужби.

????За підтримки колишніх очільників відомства, спецагенти рф безперешкодно проживали та розміщувалися в будівлях відомства та за допомогою заздалегідь привезеною із собою спеціальної техніки організовували підготовку відеоматеріалів провокативного характеру. 

????Вони створили YouTube-канал, де розмістили 257 відеозаписів. У них дискредитувалися суспільно-політичні події в Україні та принижувалися українці як нація загалом. Ці відео згодом поширювалися у мережі інтернет та медіа. 

????Про їх розміщення екскерівництво СБУ звітувало своїм кураторам у фсб рф.

❗️Таким чином, в ході досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо злочинів вчинених на Майдані, слідством встановлено безпосередній вплив спецслужб рф на колишнє керівництво української спецслужби з метою проведення спільної підривної діяльності проти України та розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Back to top button