Події

Справа Кузьміних – Суд переніс обрання запобіжного заходу слузі Кузьміних – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

За словами Кузьміних, він не пам’ятає коду від свого телефону, де є додаток “Дія”, і за яким можна було б підтвердити особу нардепа

Сергій Кузьміних
aspi.news

Вищий антикорупційний суд переніс засідання щодо обрання запобіжного заходу нардепу України Сергію Кузьміних на 8 лютого, оскільки він не надав необхідних документів для встановлення його особи. Про це в ефірі “Першого Незалежного” розповіла кореспондентка Поліна Бойко.

“За планом засідання мало розпочатися о 16.00, але суддя зайшов до зали о 16.30 і саме судове засідання, скажімо так, не розпочалося, адже сторона обвинувачення не змогла надати документів, які посвідчують особу пана Кузьміних. Він же в свою чергу надав посвідчення народного депутата. Сторона прокурора каже, що в них був документ, який надається при виробництві, скажімо так, закордонного паспорту, певна посвідка з фотографією. Втім, суддя сказав, що є певний список документів, за яким все ж можна розпочати засідання, які все ж підтвердять особу народного депутата. Власне кажучи, сам суддя сказав, що перший раз бачить народного депутата. І ось, саме на таких чварах сторони захисту і сторони обвинувачення судове засідання так і не розпочалося”, – розповіла кореспондентка.

Також Поліна Бойко розповіла, що, за словами Кузьміних, він не пам’ятає коду від свого телефону, де є додаток “Дія”, і за яким можна було б підтвердити особу нардепа. “Сам нардеп сказав, що не пам’ятає код від телефону, а про якісь новітні технології, як FaceID чи TouchID він, певно, не чув”, – зауважила Поліна Бойко. 

“Засідання перенесли на завтра на 9.45, надаючи змогу і стороні обвинувачення надати певні документи, які все ж зможуть остаточно підтвердити особу, і власне пану Кузьміних, як він сказав: “з’їздити в Житомир за паспортом”. Що ж буде відбуватися завтра на засіданні – будемо бачити”, – розповіла вона.

Нагадаємо, нещодавно співробітники Національного антикорупційного бюро України викрили Сергія Кузьміних на одержанні хабаря в 558 тисяч гривень. За даними слідства, він сприяв укладенню контрактів із лікарнею у Житомирській області.

Пізніше генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру Сергію Кузьміних. За її словами, депутат використовував свої службові повноваження і вплив для правопорушень у сфері медицини. 

1News за темою: Спіймали на хабарі: “Слуга народу” Кузьміних виходить із фракції

3 лютого стало відомо, що Національне антикорупційне бюро України оголосило Кузьміних у розшук. Сам депутат заявив, що не отримував повістку на допит і здивований оголошенням його у розшук.


Джерело

Back to top button