Події

Справа Фірташа: ще трьом керівникам облгазів повідомлено про підозру, арештова…

Справа Фірташа: ще трьом керівникам облгазів повідомлено про підозру, арештовано майно на понад 7,6 млрд грн

Детективи БЕБ отримали докази розкрадання газу із газотранспортної системи України (ГТС) ще трьома керівниками облгазів. Підтверджена сума збитків, яка завдана в результаті діяльності голови правління АТ “Криворіжгаз”, складає понад 202 млн грн, голови правління АТ “Волиньгаз” – понад 130 млн та голови правління АТ “Чернігівгаз” – майже 220 млн грн.

З метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків, БЕБ накладено арешт на рухоме та нерухоме майно осіб, яким повідомлено про підозру, на загальну суму 246 млн грн та корпоративні права підсанкційного бізнесмена на загальну суму понад 7,4 млрд грн.

❗️Докази протиправної діяльності отримані в межах досудового розслідування у справі щодо масштабного розкрадання газу із ГТС. До схеми причетні керівники окремих облгазів «Регіональної Газової Компанії» (РГК), які підконтрольні підсанкційному олігарху.

Детективи БЕБ повідомили згаданим службовим особам про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 3 ст. 209 КК України.

Фактично Дмитро Фірташ організував схему несанкціонованого відбору газу з ГТС України, в якій взяли участь службові особи підконтрольних підприємств.

Для покриття витрат компанії, за несанкціоновано відібраний газ у «Оператора ГТС України», облгази перераховували кошти на підконтрольне підсанкційному олігарху підприємство в значно більшому обсязі, ніж було поставлено газу.

☝????Посадовці облгазів розікрали держкошти, які передбачалися на закупівлю палива для потреб громадян України, в особливо великих розмірах. У подальшому кошти виводилися на підконтрольні компанії та привласнювались.

Відповідно до судово-економічної експертизи та інших доказів, підозрювані протягом 2021 року завдали державі понад 4,2 млрд грн збитків.

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button