Події

​​Співпраця на всіх рівнях є ключем до формування ефективних систем кіберзахис…

​​????Співпраця на всіх рівнях є ключем до формування ефективних систем кіберзахисту

В умовах швидкого розвитку інформаційних технологій надзвичайно важливим є формування ефективних підходів, які забезпечать кіберстійкість інформаційних систем. Щоб ця робота була максимально ефективною, потрібно розвивати співпрацю як всередині держави, так і на міждержавному рівні, створювати сучасну нормативну базу та готувати фахівців, які зможуть протистояти загрозам у кіберпросторі. На цьому наголосив під час виступу на Світовому економічному форумі заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

▪️Війна підкреслила важливість міжнародної співпраці у боротьбі з кібератаками. Країни повинні обмінюватися інформацією та працювати разом над розробленням нових засобів захисту ІТ-систем демократичних країн. Це особливо важливо у випадку кібератак на критичну інфраструктуру, таку як електромережі та системи водопостачання.

▪️Російська агресія також продемонструвала, що влада та бізнес мають бути партнерами та співпрацювати одне з одним. Це питання загального захисту, оскільки атака на державні ресурси може поширюватися на бізнес, а проникнення в систему даних приватної компанії може становити серйозну загрозу для державних установ, які використовують програмне забезпечення цієї компанії.

Більше – на сайті Держспецзв’язку за посиланням????

Back to top button