Події

​​ Співпраця Держспецзв’язку та Київської МАН: поглиблюємо знання молоді з кіб…

​​???? Співпраця Держспецзв’язку та Київської МАН: поглиблюємо знання молоді з кібербезпеки

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України та Комунальний позашкільний навчальний заклад «Київська Мала академія наук учнівської молоді» (Київська МАН) уклали Меморандум про співпрацю у сфері кібербезпеки та кіберзахисту.

Він, зокрема, передбачає спільну роботу над навчаннями, тренінгами та підвищенням обізнаності молоді щодо правил кібергігієни та поведінки в кіберпросторі.

???? «Фахівці, які здатні ефективно протистояти кіберзагрозам, забезпечувати надійний кіберзахист, вже сьогодні затребувані в Україні. Цей попит тільки зростатиме у майбутньому. Тому значну увагу ми приділяємо саме питанню посилення кадрового потенціалу у сфері кібербезпеки. Важливо, щоб молоді люди – наші майбутні кіберзахисники – якомога раніше дістали можливість здобувати необхідні знання та навички», – наголосив заступник голови Держспецзв’язку Олександр Потій.

Директорка Київської МАН Ірина Поліщук зазначила, що у Київській Малій академії наук учнівської молоді ще кілька років тому створили відділення безпеки і оборони, у структурі якого є окрема секція «Кібербезпека». Учні відділення здобувають знання з програмування та комп’ютерної техніки, кібербезпеки, програмних та технічних методів захисту інформації, криптографії тощо.

???? «Ми бачимо, що з кожним роком молодь дедалі більше цікавиться кібербезпекою, захистом інформації. Це – професії майбутнього. Впевнена, що практичний досвід, експертна оцінка фахівців Держспецзв’язку, залучення їх до навчань та заходів будуть корисними юним киянам», – говорить Ірина Поліщук.

???? Нагадаємо, від 2021 року Держспецзв’язку розпочала реформу профільної освіти у сфері кіберзахисту. Реформа ґрунтується на створенні Національної рамки кваліфікації у сфері кібербезпеки та захисту інформації (National Cybersecurity Qualification Framework), запровадженні системи професійних стандартів і створенні в Україні мережі незалежних кваліфікаційних центрів. Такий підхід враховує найкращі світові практики.

????‍???? Київська Мала академія наук – лідер позашкільної освіти в Україні, майданчик для апробування та впровадження новацій. Центр, який сприяє розвитку наукової освіти у Східноєвропейському регіоні.

Back to top button