Події

Спецпредставниця Генсекретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах к…

Спецпредставниця Генсекретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміла Паттен та її команда розпочали першу серію тренінгів для українських правоохоронців
 
???? В польському місті Жешув пройшов чотириденний семінар експертного рівня на тему «Посилення орієнтованої на постраждалих відповідальності за злочини сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, в Україні».

???? До участі в семінарі залучено саме тих прокурорів Офісу Генерального прокурора та обласних прокуратур, працівників Служби безпеки України, Національної поліції України, які безпосередньо здійснюють процесуальне керівництво та досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо злочинів сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

???? Важливість кроків до організації прозорого досудового розслідування, застосування найкращих світових практик під час слідства підкреслили як сама пані Праміла Паттен, так і очільниця профільного управління Офісу Генпрокурора Ірина Діденко.

???? Тренерами виступили працівники правового, судово-медичного та психологічного підрозділів Міжнародного кримінального суду та міжнародних громадських організацій, які мають значний досвід реагування на масові злочини СНПК у конфліктах різних країн світу.

???? Всі дні семінару пройшли у гострій та цікавій дискусії щодо імплементації міжнародних практик у теперішню діяльність прокурорів та слідчих, які виконують свою роботу під час збройного конфлікту та переорієнтацію працівників в роботі з потерпілими та свідками з суто процесуального підходу на постраждалоцентричний.

Back to top button