Події

Сьогодні провів нараду з Премʼєр-міністром Шмигалем і міністром фінансів Марч…

Сьогодні провів нараду з Премʼєр-міністром Шмигалем і міністром фінансів Марченком – щодо бюджету наступного року. Окреслив основні параметри – те, що повинно бути пріоритетами в бюджеті держави.

Головне – захист нашої держави та людей. Оборона і безпека – перший пріоритет, і фінансування оборони та безпеки буде щонайменше на рівні цього року.

Наступного року ми додаємо значні бюджетні кошти на оборонно-промисловий комплекс – на виробництво зброї в Україні. І на дрони, причому і на купівлю того, що необхідно за кордоном, і на українське виробництво.

Окремий бюджетний пріоритет – це підтримка наших ветеранів.

Зберігаємо пріоритетом соціальні видатки. Буде плюс на систему освіти, передусім на підтримку вчителів і викладачів.

Закладаємо необхідні кошти на цифровізацію включно з нашою «Мрією» – новим інструментом для дітей, для батьків, для вчителів, який ми вже попередньо представили.

Звичайно, буде суттєва індексація пенсій – плануємо на березень, як це і передбачено законом.

Але крім цього всього, ми робимо дуже важливий економічний акцент у бюджеті. Ми додаємо стимулювання економіки: виробництв, робочих місць, інвестицій – того, що потрібне, аби Україна могла швидше відновитись.

Я доручив Премʼєр-міністру підготувати основу для того, щоб у першому півріччі наступного року підвищити мінімальну зарплату в Україні.

Абсолютно всі елементи державної роботи мають бути налаштовані так, щоб ми могли самі тут, в Україні, окреслити час завершення цієї війни – нашою перемогою. Наша зброя, яка досягатиме всіх необхідних для України цілей. Наша економіка, яка зможе давати українцям необхідні робочі місця. Соціальні функції держави, які повинні виконуватись. Державний функціонал, перш за все цифровий функціонал, який має ставати більш сучасним, ніж будь-де в Європі. Усе це наші інструменти, щоб наблизити перемогу України.

????????????????????????

Video is too big

Back to top button