Події

Сьогодні ми святкуємо 32-гу річницю української незалежності. 32 роки безперервн…

Сьогодні ми святкуємо 32-гу річницю української незалежності. 32 роки безперервної незалежності, яка триватиме й далі, яку не дамо розірвати і яку українці не випустять зі своїх рук.

Є багато свідчень того, наскільки давньою є історія української державності. І є не менше памʼяті про те, як українська державність втрачалася. Як українцям доводилося воювати за свободу та незалежність проти загарбників. Як нашому народу завжди вистачало героїзму та сміливості, але інколи бракувало єдності. Як українцям доводилось битися проти загарбників. Як, на жаль, іноді загарбникам вдавалося стати окупантами. Як вони ламали життя цілих поколінь нашого народу. І як поколіннями українці боролися за свою землю та волю. Як виборювали волю. Як перемагали. Як зберегли себе, зберегли Україну та змогли зробити українську незалежність безперервною.

І ми її не втратимо. Ми всі обʼєднані цим відчуттям. Українські діти на українських площах і вулицях так само святкуватимуть українську незалежність. Наші онуки святкуватимуть і їхні онуки. Так само разом із друзями нашої держави, із союзниками та партнерами України, яких Україна сама собі обиратиме – завжди вільно.

Неможливо зібрати на одній площі весь наш народ, щоб подякувати. Але сьогодні на Софійській площі в Києві мав честь вручити державні нагороди тим, хто заслуговує на особисту подяку.

Я вітаю тебе, Україно, із Днем Незалежності! Слава тобі, Україно!

Video is too big

Back to top button