Події

Ще пятеро військових “днр” і зс рф отримали тюремні вироки За публічного обви…

Ще пятеро військових “днр” і зс рф отримали тюремні вироки

????За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури ухвалено вироки п’ятьом чоловікам.

????Одного з них засуджено до довічного ув’язнення, а чотирьох – до 12 та 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Прокурори у суді довели, що уродженець м. Ровеньки воював проти своєї держави з 2017 року та «дослужився» до командира взводу батальйону тероборони зс рф.

????Чоловік виконував бойові завдання в містах Луганськ, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Рубіжне, Варварівка, Лисичанськ Луганської області і Куп’янськ, Ізюм на Харківщині.

????З корисливих мотивів пішов захищати псевдореспубліку ще один засуджений – уродженець м. Горлівки, який за 13 місяців служби заробив понад 2 млн рублів.

????Інший засуджений воював поблизу м. Херсона. Також займався обладнанням російських позицій у м. Маріуполі та неподалік сіл Володимирівки, Іванівки, Новоандріївки й Микільського Волноваського району.

????Ще один учасник нзф «днр» – розвідник родом з м. Харцизька після навчання вирушив виконувати завдання до сіл Водяного та Опитного.

????Він обстежував місцевість, після чого проводив туди групи підрозділу рф, аби вони штурмували місця розташування наших захисників.

????П’ятий засуджений у перший же день повномасштабного вторгнення перейшов на бік окупантів. У складі «народної міліції лнр» він одночасно виконував обов’язки стрілка та кулеметника.

????У вересні 2023 року перевівся до одного з підрозділів зс рф, у складі якого чинив опір ЗСУ на Бахмутському напрямку.

????Наразі всі п’ятеро громадян перебувають під вартою – їх затримали українські захисники.

????Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button