Події

Ще 91 депутата держдуми рф притягнуто до відповідальності За публічного обви…

Ще 91 депутата держдуми рф притягнуто до відповідальності

????За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської та Рівненської обласних прокуратур до кримінальної відповідальності притягнуто 91 депутата держдуми російської федерації.

????18 з них визнано винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 КК України). Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

????Ще стосовно 73 – обвинувальні акти перебувають на розгляді в суді. Їх судитимуть за аналогічний злочин.

????Прокурори довели, що депутати 15 лютого 2022 року підтримали незаконну постанову про звернення до президента рф з проханням визнати «незалежність» самопроголошених «днр» і «лнр» як самостійних, суверенних і незалежних держав.

????А вже 22 лютого 2022 року депутати підтримали ратифікацію договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і так званими «днр» та «лнр». Вони вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

????Строк відбування покарання депутатам рф обчислюватимуть з моменту фактичного затримання. Наразі їх оголошено у к розшук.

????Досудові розслідування за процедурою in absentia здійснювали слідчі регіональних управлінь СБУ.

Back to top button