Події

СБУ знешкодила агентурну групу фсб, яка «полювала» на танки ABRAMS під Авдіївкою К…

СБУ знешкодила агентурну групу фсб, яка «полювала» на танки ABRAMS під Авдіївкою

Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію, у результаті якої на Донеччині нейтралізовано ще одну агентурну групу фсб. Зловмисники розвідували місця дислокації та пересування підрозділів ЗСУ, що задіяні у жорстоких боях на Авдіївському напрямку.

До складу російської агентури входило двоє мешканців Покровського району, які діяли окремо один від одного. Втім, обидва агенти дистанційно «замикалися» на російську спецслужбу через спільного «зв’язкового» з тимчасово окупованої частини регіону.

Встановлено, що ці російські агенти намагались виявити вогневі позиції української артилерії та маршрути руху важкої бронетехніки Сил оборони, у тому числі танків ABRAMS.

Крім того, фігуранти «зливали» агресору локації українських блокпостів та фортифікаційних укріплень поблизу передової.

За кожне виконане завдання окупанти обіцяли своїм поплічникам перераховувати «гонорар» на банківські картки.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для планування власних бойових операцій, насамперед щодо здійснення прицільних дронових та ракетно-артилерійських ударів по українських військах.

Співробітники СБУ викрили розвідувально-підривну діяльність російських агентів і затримали їх у власних помешканнях. В обох фігурантів вилучено мобільні телефони із доказами отриманих завдань від фсб та надання відповідних «звітів» про їх виконання.

За даними слідства, вони були дистанційно завербовані російською спецслужбою у червні цього року.

Для збору розвідданих зрадники об’їжджали територію Покровського району та приховано фотографували пукти базування та місця переміщення підрозділів ЗСУ.

Усю отриману інформацію передавали на тимчасово окуповану частину Донеччини через месенджери у вигляді фото українських об’єктів та їхніх позначок на електронних картах.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Back to top button