Події

СБУ затримала ще 4-х військкоматівців та очільників військових медкомісій, які …

СБУ затримала ще 4-х військкоматівців та очільників військових медкомісій, які «заробляли» на ухилянтах

Служба безпеки продовжує викорінювати масштабну корупцію у військкоматах та військово-лікарських комісіях України.

У результаті оперативних заходів у Києві, Одесі та Харківській області затримано 4-х військових чиновників, які «допомагали» ухилянтам уникнути призову і втекти за кордон.

За гроші посадовці пропонували військовозобов’язаним ухилитися від мобілізації на підставі фіктивних документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

Вартість таких «послуг» становила до $10 тис. США з однієї особи. Сума залежала від строків «вирішення питань» та фінансових можливостей «клієнтів».

???? Так, у Києві:
затримано начальника районного військкомату та голову однієї із столичних військово-лікарських комісій, які продавали фальшиві меддовідки про наявність важких діагнозів.

Придбані підробки ухилянти використовували для уникнення від призову і подальшого виїзду за межі України.

???? На Харківщині:
затримано керівника районного військкомату, який «заробив» на потенційних призовниках більше ніж 11 млн грн.

До незаконної діяльності він залучив трьох посадовців місцевої лікарні.

За хабарі вони «знаходили» у військовозобов’язаних «проблеми зі здоров’ям», які ставали формальною підставою для зняття з військового обліку.

???? В Одесі:
кіберфахівці СБУ ліквідували корупційну схему, до організації якої причетний секретар місцевої військово-лікарської комісії.

Разом зі столичною адвокаткою і двома спільниками вони налагодили масштабний збут фальсифікованих документів про непридатність до військової служби.

Своїх клієнтів вони підшукували по всій території України, а потім ставили їх на облік до одеського військкомату, щоб «списати» з військової служби.

Наразі секретаря цієї військово-лікарської комісії та її спільників затримано «на гарячому». Їм уже оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Back to top button