Події

СБУ затримала на кордоні України наркоторгівця, який перевозив у шлунку кокаїн…

СБУ затримала на кордоні України наркоторгівця, який перевозив у шлунку кокаїн з Латинської Америки на 3,5 млн грн

Служба безпеки запобігла спробі одного з латиноамериканських наркокартелів налагодити міжнародний канал контрабанди кокаїну в Україну.

Для прихованого перевезення «товару» через кордон зловмисники запаковували його у спеціальні капсули, а потім їх ковтали.

За один раз наркокур’єр міг переправити у власному шлунку до пів кілограма кокаїну на майже 3,5 млн у гривневому еквіваленті.

«Маршрут» контрабандного каналу пролягав транзитом через декілька європейських країн. Потім наркотики завозили до Одеси для подальшого збуту.

За наявними даними, нелегальний бізнес дозволяв його учасникам систематично одержувати мільйонні «прибутки».

Як встановило слідство, незаконну діяльність організувала представниця криміналітету Сумщини разом із спільником, який виїхав до однієї з країн Латинської Америки.

Там чоловік налагодив зв’язки з місцевими наркоторгівцями, в яких купував кокаїн та переправляв його своїм спільникам в Україну. Зокрема, мешканець Одеси отримував контрабандний «товар» та в подальшому підшукував наркодилерів.

Для перевезення наркотиків із-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур’єрів, які отримували свій «відсоток» з кожної партії «товару». Таких «перевізників» підшукували серед осіб, що звільнялись від призову і могли вільно перетинати кордон.

У результаті оперативних дій співробітники СБУ затримали на митному посту одного з учасників наркоугруповання, який в собі та у власних речах намагався завезти в Україну майже пів кілограма кокаїну.

Після цього було затримано ще двох фігурантів ˗ організаторку наркотрафіку та її спільника-одесита, які готувалися його «зустріти».

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили всім трьом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів за попередньою змовою групою осіб).
Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Back to top button