Події

СБУ затримала фермерку-колаборантку, яка під час окупації Харківщини вивезла д…

СБУ затримала фермерку-колаборантку, яка під час окупації Харківщини вивезла до рф українське зерно на 13 млн грн

Служба безпеки затримала ще одну колаборантку під час стабілізаційних заходів на звільнених територіях Харківської області.

Зловмисницею виявилась власниця фермерського господарства з Куп’янського району, яка займалася вирощуванням і продажем оптових партій зернових та олійних культур.

На період окупації регіону вона почала співпрацювати з російськими загарбниками і добровільно «зареєструвала» власний бізнес у місцевій окупаційній адміністрації рф.

За даними слідства, у липні-серпні минулого року на її господарстві зібрали понад 2 тис. тонн врожаю на майже 13 млн грн.

Потім колаборантка вивезла всю партію зернових до Бєлгородської області та продала російським агрохолдингам.

При цьому частину одержаного «прибутку» вона перерахувала до бюджету країни-агресора як «податки».

Після звільнення району зловмисниця намагалася «залягти на дно» і таким чином уникнути правосуддя. Однак, співробітники СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої вилучено документи, які підтверджують її співпрацю з окупантами.

На підставі зібраних доказів фігурантці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Back to top button