Події

СБУ встановила 15 колаборантів, які готують нові «вибори» рф на тимчасово оку…

СБУ встановила 15 колаборантів, які готують нові «вибори» рф на тимчасово окупованій Луганщині

Служба безпеки встановила особи 15 колаборантів, які готують псевдовибори до місцевих окупаційних органів рф на тимчасово захопленій частині Луганщини.

Серед ворожих поплічників – керівники «виборчої комісії лнр», а також представники територіальних осередків кремлівської партії «єдина росія» та інших думських політичних сил.

За одним із сценаріїв російські загарбники планують провести фейкові вибори у вересні цього року.

Під час незаконного голосування мають «обрати» «депутатів» псевдопарламенту «лнр», а також «советов» так званих «муніципальних утворень».

Як встановило слідство, наразі всі 15 колаборантів беруть безпосередню участь у підготовці до майбутнього фейкового «волевиявлення».

Зокрема, вони сформували так звані «територіальні виборчі комісії», які мають фальсифікувати «явку виборців» та підсумки «голосування».

Також ворожі поплічники займаються облаштуванням «виборчих дільниць», підбирають та інструктують «персонал», проводять масштабну агітаційну кампанію на підтримку псевдовиборів.

За викритими фактами слідчі Служби безпеки розпочали кримінальні провадження за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Раніше шестеро фігурантів уже отримали від СБУ підозру за організацію та проведення псевдореферендуму на Луганщині у вересні 2022 року.

Оскільки викриті колаборанти перебувають на тимчасово окупованій частині регіону, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.

Розслідування проводять співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Video is too big

Back to top button