Події

СБУ впроваджує кращі військово-технологічні рішення, щоб ефективно знищувати …

СБУ впроваджує кращі військово-технологічні рішення, щоб ефективно знищувати ворога, – Василь Малюк

Оснащення морських дронів «Sea Baby» реактивними системами залпового вогню – це яскраве свідчення того, що Служба безпеки України щодня вдосконалюється, щоб впроваджувати кращі військово-технологічні рішення для знищення ворога.

Про це Голова СБУ Василь Малюк розповів, виступаючи під час саміту фандрейзингової платформи UNITED24.

«Використання надводних морських бойових дронів – це нова віха в історії морських битв. Але ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників. Не будемо розкривати усі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося», – зазначив Василь Малюк.

За його словами, вперше СБУ використала дрон «Sea Baby», оснащений реактивними системами залпового вогню «Град», у грудні 2023 року.

Адже «Sea Baby» – це багатоцільові платформи, на які спецслужба ставить додаткове озброєння для виконання різних завдань. Серед іншого дрон ефективно виконує дистанційне мінування. І, за словами Голови СБУ, таким чином було вражено вже 4 ворожі кораблі.

Back to top button