Події

СБУ розпочала розслідування майже 92 тис. кримінальних проваджень щодо повнома…

СБУ розпочала розслідування майже 92 тис. кримінальних проваджень щодо повномасштабної агресії рф, – Василь Малюк

Служба безпеки з початку повномасштабного вторгнення розпочала досудове розслідування у майже 92 тис. кримінальних проваджень, пов’язаних із військовою агресією рф проти України. Із них на сьогоднішній день триває слідство у близько 43 тис. справ, що стосуються саме порушень росією законів та звичаїв війни.

Про це повідомив Голова СБУ Василь Малюк під час засідання міжвідомчої робочої групи з питань взаємодії правоохоронних і державних органів, що відбулася в Офісі Генерального прокурора.

Він зазначив, що розслідування злочинів рф є надзвичайно важливим і для українців, і для всього світу.

«На сьогоднішній день СБУ розслідує майже 43 тис. проваджень за ст. 438 – порушення законів та звичаїв війни. І ми не просто фіксуємо ці злочини. А виконуємо всі необхідні процесуальні дії у рамках українського законодавства. Щоб рано чи пізно усі російські злочинці постали перед судом», – зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Насамперед це стосується вищого військово-політичного керівництва рф і командування армії.

За словами Василя Малюка, повідомлено про підозру 448 воєнним злочинцям із цієї категорії російських посадовців, у тому числі понад 25 командувачам окремих родів військ і армій.

Встановлюються і конкретні виконавці злочинів. Наприклад, оголошено про підозру командиру важкого бомбардувального полку, полковнику Тимошину. Слідчі СБУ встановили, що він відповідальний за ракетні удари по житловому будинку у Дніпрі в січні цього року і по ТРЦ «Амстор» у Кременчуку в червні 2022 року.

Back to top button