Події

СБУ повідомила про підозру ще одному російському «воєнкору», який входить до п…

СБУ повідомила про підозру ще одному російському «воєнкору», який входить до пулу пропагандистів путіна

Служба безпеки зібрала доказову базу на пропагандиста підсанкційних телеканалів «росія-1» та «росія-24», колаборанта Андрія Руденка, який публічно виправдовує збройну агресію рф.

Фігурант входить до так званого пулу журналістів путіна і регулярно вихваляє загарбницьку політику кремля.

З початку повномасштабного вторгнення росії Руденко виконує завдання москви як «воєнкор» центральних телеканалів рф у тимчасово окупованих районах Донецької області.

Там він готує сюжети і робить «прямі включення», в яких намагається дискредитувати українських захисників, а також подає викривлену інформацію про ситуацію на східному фронті.

Крім того, на власному Телеграм-каналі із загальною аудиторією понад 300 тис. користувачів пропагандист закликав до якнайшвидшого «приєднання» тимчасово окупованої частини України до складу рф.

За даними слідства, Руденко ще у 2014 році, проживаючи у Донецьку, одним із перших підтримав окупацію міста. Тоді він активно висловлював власні прокремлівські погляди під час вуличних акцій та перед камерами росзмі.

Згодом його включили до штату «спеціальних кореспондентів» кремлівського медіахолдингу «ВДТРК», де він займався підготовкою замовних і постановочних сюжетів із тимчасово захопленого Донбасу.

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Руденку про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:
ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Оскільки зловмисник перебуває в росії і на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності.

Back to top button