Події

​​СБУ повідомила про підозру ще 26 рашистам з «мвс рф» на Херсонщині: вони катували…

​​СБУ повідомила про підозру ще 26 рашистам з «мвс рф» на Херсонщині: вони катували українців струмом та забивали кийками до смерті

Служба безпеки встановила особи ще 26 учасників злочинної організації «головного управління мвс рф Херсонської області» на тимчасово окупованій частині регіону.

Мова йде про 25 колаборантів та одного росіянина, які після початку повномасштабного вторгнення росії добровільно приєдналися до створеного агресором карального органу.

Після «співбесід» з кадровими співробітниками фсб їх призначили до складу так званого «Новокаховського міського відділу поліції».

Там фігуранти виконували вказівки москви щодо придушення руху опору та поширення кремлівського режиму в регіоні. Для цього використовували «арсенал» репресивних методів – викрадали мирних жителів та ув’язнювали їх до російських катівень.

У «застінках» потерпілих піддавали жорстоким тортурам із застосуванням електричного струму. Зафіксовано факти забиття людей до смерті гумовими кийками.

Використовуючи масові викрадення, тортури та вбивства цивільних рашисти намагались залякати місцевих жителів і зламати спротив окупаційному режиму.

Встановлено, що підбір кандидатів на «посади» карателів здійснював колаборант Олег Шорохов – колишній правоохоронець, який у квітні 2022 року очолив окупаційний «міськвідділ».

За даними слідства, йому «допомагав» колишній співробітник російської поліції, якого «відрядили» до захопленого міста для координації злочинних дій колаборантів з місцевого підрозділу «мвс рф».

Після зарахування до карального органу його «новобранці» отримували «посвідчення» та формений одяг російського зразка, а також вогнепальну зброю.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
▪️ ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній);
▪️ ст. 127 (катування);
▪️ ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини);
▪️ ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Повний список підозрюваних за посиланням ➡️ bit.ly/3SOzdsL

Оскільки фігуранти перебувають на тимчасово окупованій території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Розслідування проводили за оперативного супроводу управління СБУ в Херсонській області спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Back to top button