Події

​​СБУ повідомила про підозру окупаційному «коменданту Херсонщини», який особист…

​​СБУ повідомила про підозру окупаційному «коменданту Херсонщини», який особисто закатував двох українців

Служба безпеки задокументувала злочини російського полковника Віктора Бедрика – заступника командира 22-го армійського корпусу берегових військ рф, який вбивав цивільне населення України.

На період окупації Херсона він став так званим «військовим комендантом Херсонської області» і виконував завдання кремля щодо придушення руху опору в регіоні.

Одразу після свого «призначення» російський посадовець віддав розпорядження про облаштування катівень на території захопленого на той час обласного центру.

Рашисти звозили до застінків місцевих жителів, яких викрадали з приватних осель або прямо посеред вулиці, насамперед під час антиросійських мітингів.

У камерах цих в’язниць людей били, застосовували до них струм, залишали без їжі та води, а також погрожували розстрілом.

Одна з катівень була обладнана поверхом нижче «службового кабінету» Бедрика – у підвалі захопленої окупантами в Херсоні адміністративної будівлі.

При цьому він не тільки спостерігав за тим як його підлеглі знущаються над викраденими громадянами, але й особисто брав участь у побитті потерпілих.

Встановлено, що Бедрик причетний до катування щонайменше 12 мирних жителів Херсонщини, які виступали проти окупаційного режиму рф.

Двоє з цих потерпілих були закатовані до смерті.

Щоб приховати воєнні злочини, російські загарбники записували у власних документах «судово-медичної експертизи», що «знайшли» загиблих «вже мертвими посеред міста».

Через тортури та вбивства рашисти намагались зламати український супротив і змусити його учасників співпрацювати з агресором.

Крім того, задокументовано злочинну діяльність «наглядача» за ув’язненими – Олександра Чичкана, який є підлеглим Бедрика.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Бедрику та його підлеглому Чичкану про підозру за ч. 2 ст. 28 та чч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисників до відповідальності незалежно від місця їх перебування.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Back to top button