Події

СБУ повідомила нові деталі викриття на шахрайстві народного депутата Служба б…

СБУ повідомила нові деталі викриття на шахрайстві народного депутата

Служба безпеки України повідомила нові деталі щодо викриття одного з чинних народних депутатів України, який вимагав гроші з іноземця для уникнення екстрадиції.

Подробиці викриття розповів заступник Голови СБУ Сергій Наумюк під час спільного з Державним бюро розслідувань брифінгу в Офісі Генерального прокурора.

«Проведено увесь комплекс заходів, зокрема, й негласні розшукові дії, які зафіксували порушення закону. У кримінальній справі фігурує чинний народний депутат України. Він протиправно заволодів коштами іноземного громадянина за сприяння в отриманні статусу біженця. Весь перебіг подій задокументовано співробітниками СБУ. Ми володіємо аргументованою доказовою базою», – зазначив Сергій Наумюк.

Кримінальне провадження було розпочате у квітні за заявою потерпілого.

За словами Сергія Наумюка, перша розмова, де народний депутат запропонував свої «послуги» іноземцю, відбулася 1 червня. А вже 17 червня він отримав першу частину «винагороди» – 20 тисяч доларів США.

Згодом фігурант повідомив, що потрібні ще кошти для вирішення питання в суді першої інстанції. І 29 червня він отримав другий «транш».

Як повідомив Сергій Наумюк, нардеп, маючи адвокатський досвід, розумів протиправність своїх дій і застосовував різні методи конспірації, щоб ускладнити документування злочину.

«СБУ комплексно протидіє різноманітним загрозам безпеці держави та викриває злочини на всіх рівнях. Від затримання ворожих агентів та воєнних злочинців до народного депутата, який вирішив незаконно «заробити» під час війни», – підкреслив заступник Голови Служби безпеки.

Нагадаємо, СБУ спільно з ДБР та Офісом Генпрокурора задокументувала злочинні дії одного із чинних нардепів, який за 50 тис. дол. США обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах).

➡️ bit.ly/3JDfmXO

Back to top button