Події

СБУ і ДБР викрили прокурора з Київщини, який вимагав 45 тис. доларів, щоб «закрит…

СБУ і ДБР викрили прокурора з Київщини, який вимагав 45 тис. доларів, щоб «закрити» справу проти фігуранта

Служба безпеки України і ДБР спільно із Офісом Генерального прокурора зібрали доказову базу на прокурора Фастівської окружної прокуратури Київської області, який налагодив корупційну схему одержання грошей.

Посадовець вимагав 30 тис. американських доларів з місцевого підприємця – фігуранта розслідування щодо підроблення документів, печаток і штампів.

За таку суму прокурор обіцяв закрити відповідне кримінальне провадження, в якому він був процесуальним керівником.

Правоохоронці задокументували факт одержання посадовцем прокуратури першої частини неправомірної вигоди і затримали його «на гарячому» під час передачі 15 тис. дол. США – другої частини хабаря.

Крім того, у ході оперативних дій співробітники СБУ зафіксували, що прокурор вимагав передати йому ще 15 тис. дол. США, щоб закрити друге провадження, де фігурує підприємець.

При обшуках за місцями роботи і проживання прокурора виявлено матеріали, які підтверджують його незаконні дії.

На підставі зібраних доказів посадовцю повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу ˗ тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи з викриття корупції проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора та сприяння Київської обласної прокуратури.

Back to top button