Події

Рятувальники попрощалися із загиблим героєм Русланом Кошовим 8 вересня у Ки…

???? Рятувальники попрощалися із загиблим героєм Русланом Кошовим

8 вересня у Києві відбулося прощання із рятувальником, начальником 30-ї пожежної частини смт Гостомель Русланом Кошовим. Пам’ять героя вшанувало керівництво ДСНС, колеги, рідні, друзі.

????Руслан був першим рятувальником, який загинув у перший день повномасштабного вторгнення рф на територію України. Він віддав найцінніше – життя, намагаючись врятували своїх колег. Ми не маємо права забути його подвиг. Наш обов’язок – підтримувати родину героя, адже це наша спільна втрата. Ми платимо вкрай високу ціну за нашу свободу. І я дякую кожному, хто сьогодні працює заради нашої Перемоги”, – сказав тимчасово виконуючий обов’язки Голови ДСНС Володимир Демчук.

Історія загибелі Руслана дуже болюча та вкрай трагічна. 24 лютого 2022 року російські окупанти здійснили спробу захоплення аеропорту “Антонов” в смт Гостомель, на території якого знаходилась 30-та пожежна частина. Начальник частини Руслан Кошовий, намагаючись врятувати свій особовий склад та пожежну техніку, потрапив під ворожий обстріл. Руслан отримав надскладні поранення, несумісні з життям, та загинув.

Тіло рятувальника окупанти тоді не дозволили забрати. Його не було знайдено і після деокупації Гостомеля. І лише тепер з’явилася можливість гідно поховати героя.

???? СайтFbTwInstaYouTube

Back to top button