Події

Розстріл автівки сімʼї з дітьми в Бучі – повідомлено про підозру військовому р…

Розстріл автівки сімʼї з дітьми в Бучі – повідомлено про підозру військовому рф

????За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру військовослужбовцю повітряно-десантних військ зс рф, який розстріляв дві цивільні автівки у Бучі Київської області.

????Йому інкриміновано порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний – 24-річний заступник командира бойової машини десанту – навідник-оператор БМД-2 з бортовим номером «111».

????Вона була першою у військовій колоні батальйонної тактичної групи військовослужбовців зс рф, інші – за нею.

????5 березня 2022 року за вказівкою командира колона розпочала рух з території дитячого закладу «Променистий», де ЗСУ завдавали ударів російським військам, у напрямку лісової зони поруч с. Здвижівка Бучанського району.

????Маршрут пролягав по вулиці Леха Качинського до міста Буча.

????Керівний склад військ рф віддав протиправний наказ розстрілу цивільного населення та транспортних засобів, які рухаються назустріч, до моменту зайняття нових бойових позицій.

????Під час слідування за маршрутом військова колона зустріла два автомобілі з мирними людьми – дорослими та двома малолітніми дітьми. Родина родом з Донеччини, яка проживала у Бучі, разом з сусідами намагалися виїхати з території Бучанського району, де велися активні бойові дії.

????Цивільні автівки проїжджали повз Парк Чорнобиля та приміщення заводу групи компаній UTEM. Побачили перед собою військову технік та зупинилися на узбіччі автодороги.

????Підозрюваний, порушуючи норми міжнародного права, відкрив вогонь на ураження з 30 мм автоматичної гармати 2А42 по транспортним засобам.

????Четверо людей отримали смертельні поранення: мати, двоє малолітніх дітей та сусід. Також завдано тілесних ушкоджень іншим особам, які перебували в авто. Серед них – батько загиблої родини.

????Досудове розслідування – НПУ.

????Наразі вживаються заходи для притягнення до відповідальності інших співучасників воєнного злочину.

Більше

Back to top button