Події

Розпочато спеціалізоване навчання фахівців в рамках пілотного проекту щодо ім…

Розпочато спеціалізоване навчання фахівців в рамках пілотного проекту щодо імплементації правосуддя, дружнього до дитини

????Офіс Генерального прокурора у співпраці з проектом Ради Європи «Захист прав дітей під час війни і в післявоєнний період в Україні» провели перший тренінг.

????Навчальний захід під назвою «Моделі ефективної міжвідомчої взаємодії у кримінальних провадженнях за участі дітей» проходив у Києві.

????Під час триденного тренінгу зосередили увагу на напрацюванні дитиноцентрованих підходів в рамках Пілотного проекту імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

????Серед першочергових задач – впровадження на практиці ефективних алгоритмів міжвідомчої взаємодії під час реалізації проекту.

????Заступниця Генерального прокурора України Вікторія Літвінова подякувала Раді Європи за багаторічну співпрацю та постійні зусилля у підтримці реалізації стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

????Сьогоднішній тренінг ще на крок наблизив нас до створення єдиного алгоритму взаємодії всіх суб’єктів проекту. За підтримки Ради Європи такі тренінги будуть проведені і в інших регіонах України. Їх мета – формування єдиного підходу, в центрі уваги якого – дитина. А також впровадження європейських стандартів і практик у роботі фахівців, які працюють з дітьми у кримінальному провадженні, – наголосила заступниця Генпрокурора.

????Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак наголосив на важливості забезпечення найкращих інтересів дітей та запровадження стандартів правосуддя, дружнього до дитини, для всіх учасників тренінгу.

????Сам проект реалізовується на виконання Спільного наказу Офісу Генерального прокурора, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції та Міністерства соціальної політики України.

????Проведення аналогічних тренінгів планується для команд із Житомирської, Львівської, Кіровоградської, Черкаської та Чернівецької областей.

Back to top button