Події

Розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту – повідомлено про під…

Розкрадання 104 млн грн на будівництві Подільського мосту – повідомлено про підозру ще трьом учасникам схеми

???? За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва у межах розслідування щодо заволодіння бюджетними коштами у сумі 104 млн грн, виділеними на будівництво Подільського мосту, повідомлено про підозру ще трьом посадовим особам – директору та голові наглядової ради генпідрядної організації, а також директору субпідрядної організації (ч. 5 ст. 191 КК України).

???? За даними слідства, у березні 2023 року між комунальним підприємством КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядником та субпідрядною організацією були підписані чергові акти приймання виконаних будівельних робіт. Це стосувалося витрат на оренду та експлуатацію спеціальних машин та механізмів у ході будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро у м. Києві.

???? На підставі цих документів на рахунок однієї з субпідрядних організацій були перераховані кошти у сумі 181 млн грн.

???? У той же час висновком будівельно-технічної експертизи встановлено завищення вартості оренди вказаної техніки на загальну суму 104 млн грн.

???? В подальшому кошти були виведені через рахунки кількох підприємств з ознаками фіктивності під виглядом закупівлі взуття, господарських товарів та запчастин з метою обготівкування.

???? У межах слідства проведено обшуки за місцями проживання осіб, причетних до протиправної схеми.

???? Директора субпідрядної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України. До суду внесено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 104 млн грн.

???? Також вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів директору та голові наглядової ради генпідрядної організації.

???? На рахунки всіх підприємств, задіяних у протиправному механізмі, накладено арешти.

???? Досудове розслідування – Подільське УП ГУНП у м. Києві, оперативний супровід – УСР в м. Києві ДСР НП України.

Більше

Back to top button