Події

Росіяни депортували його предків зі «споконвічного» для них Криму в неприві…

????Росіяни депортували його предків зі «споконвічного» для них Криму в непривітні приморські степи Приазовʼя. Російський князь Костянтин Романов з тупої примхи зіпсував його найзнаковішу картину, а російський барон Михайло Клодт фон Юргенсбург інтригував проти нього у пресі, обзиваючи штукарем. 
????Хіба ж дивно, що цей видатний художник утік із петербурга до омріяного Криму, і до того зненавидів так зване великоруське суспільство, що останні 30 років свого життя ігнорував усі мистецькі виставки. Мова йде про Архипа Івановича Куїнджі – видатного мистецького новатора, який огромом своєї творчості засвідчував палку любов до України, до нашої природи та самого духу української ідилії. 
???? І після всього цього московити нахабно привласнюють його, – і мова не лише про маркування Куїнджі «російським» митцем, яке вони навʼязують світу. Сучасні росіяни зруйнували музей Куїнджі в Маріуполі, а потім іще й розграбували, привласнивши тамтешні шедеври. 
 
Про це та чимало іншого – дивіться в авторському блозі РОЗКУЛЬТУРЕННЯ, який веде на каналі Центр дослідження мордоRU соціолог культури Богдан-Олег Горобчук.
 
????????Випуск за посиланням: https://youtu.be/cPQjeo1Gt4U?si=sCl4TPYW7L0DHbtU
 
Підписуйся на соцмережі «Центру дослідження мордоRU»:
 
????YouTube
 
????Instagram
 
????TikTok
 
Приєднуйся, підписуйся, дивись і коментуй: буде цікаво та яскраво!

Back to top button