Події

Російському олігарху повідомлено про підозру у заволодінні майном Львівськог…

Російському олігарху повідомлено про підозру у заволодінні майном Львівського автобусного заводу на понад 350 млн грн

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину рф – одному з олігархів держави-агресора.

????Йому інкримінують неодноразове заволодіння майном підприємства ЗАТ «Завод комунального транспорту» у Львові та підроблення документів (ч. 3, ст. 27, ч. 2, 3 ,4 ст. 358, ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

????За даними слідства, підозрюваний у 2005 році був обраний головою спостережної ради ЗАТ «Завод комунального транспорту». Це дозволяло йому вчиняти організаційно-розпорядчі функції на підприємстві та приймати рішення про відчуження об’єктів нерухомого майна.

????Громадянин рф розробив схему для незаконного відчуження цілісного майнового комплексу Львівського автобусного заводу площею понад 59 тис м кв.

????Для цього залучив підлеглих та наближених осіб. Вони підробили офіційні документи підприємства, які були використані для зняття всіх фінансових обтяжень з об’єктів нерухомого майна. Це дозволило фактично вкрасти частину приміщень заводу.

????У 2008 році, відповідно до злочинної схеми, новими власниками 8 об’єктів нерухомого майна колишнього державного підприємства стали його ж комерційні структури.

????Схожу схему російський олігарх повторив у 2016 році. Він організував підробку судового рішення, яке стало підставою створення нібито законних умов для відчуження нерухомого майна заводу на користь групи його підприємств.

????Всього підозрюваний разом із невстановленими особами заволоділи майном вартістю понад 350 млн грн.

????Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення у міжнародний розшук.

????Досудове розслідування – Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

Back to top button