Події

​​‍⚖️ Російського пілота засудили на 12 років за атаку на харківську телевежу Ро…

​​????‍⚖️ Російського пілота засудили на 12 років за атаку на харківську телевежу

Російського полковника Максима Криштопа визнали винним у бомбардуванні радіотелевізійної передавальної станції «Харків». Військовий злочинець отримав 12 років тюрми та має компенсувати завдані збитки на загальну суму понад 1,1 млн грн.

У березні минулого року він отримав бойовий наказ про знищення цивільних об’єктів на території Харкова і Харківської області та координати харківської телевежі. Засуджений здійснив бомбардування вежі вісьмома авіаційними бомбами ФАБ-500.

Однак повернутися з бойового завдання йому не судилося. Літак російського злочинця Су-34 був підбитий військовослужбовцями Національної гвардії України. Ворожому льотчику довелося катапультуватися, а після приземлення він і потрапив у полон до наших захисників.

Завдяки зібраним слідчими СБУ доказам прокурорам вдалося повною мірою довести провину російського військового злочинця та зробити тюремну камеру місцем його постійної дислокації на найближчі роки.

Варто наголосити, що атакована бомбами передавальна станція Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (КРРТ) виконувала винятково цивільні функції – трансляцію теле- та радіосигналу, надання телекомунікаційних послуг – та забезпечувала функціонування системи оповіщення населення. Атака на цей об’єкт призвела до пошкодження металоконструкцій вежі, які значно знизили її тримальну спроможність та унеможливили подальшу безпечну експлуатацію.

Засуджений на момент здійснення злочину був заступником командира військової частини 45117 військово-повітряних сил та протиповітряної оборони збройних сил російської федерації. Сподіваємося, таких справ дедалі більшатиме, а всі російські військові злочинці дістануть заслужене.

Нагадаємо, що російські війська здійснювали цілеспрямоване знищення інфраструктури КРРТ, в тому числі за допомогою авіа- та ракетних ударів. Зараз знищено сім та пошкоджено 20 веж. А загальні збитки концерну через російську агресію становлять близько п’яти мільярдів доларів.

Back to top button