Події

​​⚠️ російське угрупування Gamaredon суттєво збільшило кількість кібероперацій, прот…

​​⚠️ російське угрупування Gamaredon суттєво збільшило кількість кібероперацій, проте вони – не такі успішні, як раніше

UAC-0010 / Gamaredon / Armageddon – одне з найбільш активних і дієздатних ворожих хакерських угрупувань. Нагадаємо, до нього належать колишні «офіцери»-зрадники СБУ в АР Крим, які у 2014 почали прислужувати ФСБ росії.

Як йдеться у звіті Держспецзв’язку «Російські кібероперації: зміна тактик, цілей і спроможностей хакерських груп уряду рф та контрольованих ним угруповань», у першій половині 2023 року кількість кібератак з боку Gamaredon значно зросла. Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, зареєструвала за цей період 103 інциденти. Для порівняння, за увесь 2022 рік було зареєстровано 128 випадків (76 – протягом другого півріччя 2022 року).

Хакери UAC-0010 демонстрували зацікавленість щодо усіх напрямів правоохоронної діяльності України (54,1% їхніх випадків), а також виявляли стійкий інтерес до всіх організацій, пов’язаних із силами оборони нашої країни.

Найпоширенішою тактикою цієї групи є розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, тоді як інші групи здебільшого орієнтовані на фішингові кампанії.

ℹ️ Детальний аналіз діяльності UAC-0010 / Gamaredon – у дослідженні ????

UA ????

EN ????

???? Нагадаємо: про те, що Gamaredon нарощує активність в ІТ-системах державних органів України, CERT-UA вже попереджала раніше.

Back to top button