Події

Робоча група, інформування та консультування – результати зустрічі керівник…

????Робоча група, інформування та консультування – результати зустрічі керівників БЕБ та Фонду гарантування вкладів

Фахівці Бюро економічної безпеки України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб формуватимуть єдині підходи та рекомендації із запобігання та протидії правопорушенням. Зокрема, які виявляються Фондом у процесі адміністрації та/або ліквідації неплатоспроможних банків. Буде створено спільна робоча група.

Про це та інше сьогодні домовилися в.о. Директора Бюро Едуард Федоров та Директор – розпорядник Фонду Світлана Рекрут під час підписання Меморандуму про співпрацю.

???? «Оцінювання ризиків та загроз вчинення кримінальних правопорушень у грошово-кредитній сфері економіки серед пріоритетів у діяльності Бюро економічної безпеки України. Адже, здорова банківська система – запорука міцної економіки держави. Об’єднання зусиль та потенціалу установ сприятиме превентивним заходам Бюро. Також очікуємо на прогрес з виявлення та припинення правопорушень у банківській сфері», – зазначив в.о. Директора Бюро економічної безпеки України Едуард Федоров.

Як повідомила Директор-розпорядник Фонду Світлана Рекрут, «Фонд веде дуже широку роботу з повернення активів, що були незаконно виведені з банків. Це кількасот мільярдів гривень, які мають бути повернуті кредиторам банків, що виводяться з ринку, та державі. Географія розшуку таких активів дуже широка. У цій роботі необхідна тісна взаємодія з відомствами, на які покладено функції боротьби з фінансовими правопорушеннями».

FB | TW | INSTA | YOUTUBE

Back to top button