Події

Писала та розміщувала статті антиукраїнської спрямованості – редактору групи …

Писала та розміщувала статті антиукраїнської спрямованості – редактору групи забороненої соцмережі повідомлено про підозру

????За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру мешканці міста Миколаєва.

????За даними слідства, працівниця одного із закладів освіти міста Миколаєва вступила у контакт з представником держави-агресора.

????Маючи проросійські погляди, вона прийняла пропозицію стати одним із редакторів групи у забороненій соціальній мережі.

????На виконання завдань куратора вона писала статті антиукраїнської спрямованості. В них принижувала українські державність та народ, закликала до вчинення умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України.

????Також виправдовувала правомірність дій держави-агресора та тимчасову окупацію частини території України, вихваляючи «велич» рф, яка історично має право на південні землі України, у тому числі місто Миколаїв.

????Матеріали вона поширювала у групі серед невизначного кола осіб, за що отримувала грошові виплати.

????Жінці інкримінують посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування тимчасової окупації частини території України (ч. 1, 2 ст. 110, ч. 1, 2 ст. 436-2КК України).

????За клопотанням сторони обвинувачення підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

????Досудове розслідування – СБУ в області.

Back to top button