Події

Припинено діяльність ОЗГ, яка організувала на Київщині незаконний видобуток п…

Припинено діяльність ОЗГ, яка організувала на Київщині незаконний видобуток піску зі збитками довкіллю у понад 118 млн грн

????За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному видобуванні корисних копалин місцевого значення (ч. 4 ст. 240 КК України).

????За даними слідства, організатор протиправної діяльності – засновник ряду підприємств, основним видом діяльності яких була реалізація будівельних матеріалів. Він залучив ще чотирьох спільників.

????Підозрювані без жодних дозвільних документів за допомогою спецтехніки упродовж тривалого часу видобували пісок на землях сільгосппризначення у Київській області, які перебувають у приватній власності.

????Незаконно видобуті корисні копалини з залученням підконтрольних юридичних осіб перевозилися на майданчики з продажу будматеріалів, що належать членам злочинного угрупування. В інших випадках реалізовувалися відразу з кар’єрів з метою уникнення сплати податків.

????Підконтрольні суб’єкти господарювання були використані для прикриття незаконної діяльності.

????Задокументовано, що учасники організованої злочинної групи видобули понад 105 тис м куб піску. Завдана шкода навколишньому природному середовищу склала 118 млн грн.

????У рамках кримінального провадження арештовано техніку, яка використовувалася для протиправного «бізнесу». З метою забезпечення подальшого відшкодування завданої шкоди довкіллю також буде накладено арешт на майно підозрюваних.

????Під час проведення обшуків за місцями проживання та в офісних приміщеннях підозрюваних вилучено грошові кошти, документацію, боєприпаси.

????Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

????Досудове розслідування – Головне слідче управління Нацполіції України, оперативний супровід – ДСР НПУ у співпраці з Державною екологічною інспекцією Столичного округу.

Back to top button