Події

Припинено діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн грн За проц…

Припинено діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн грн

????За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру семи учасникам злочинної організації.

➡️ Їм інкриміновано

????За даними слідства, організував злочинну діяльність мешканець Дніпропетровської області. Він залучив до неї ще шістьох осіб, у тому числі неповнолітнього. Кожен з них відповідав за свій напрямок – організацію, виготовлення психотропів, фасування та їх збут.

????Психотропи виготовляли у нарколабораторії, яку облаштували в орендованому гаражі у промисловому районі міста. Її потужності дозволяли щомісяця виготовляти понад 6000 «доз» «Альфа-PVP».

????Розповсюджували «товар» по всій Україні під вигаданими анкетними даними гуртовими партіями через поштові відправлення та вроздріб.

????Підозрювані рекламували та продавали свою продукцію на одній із платформ в Інтернеті та Телеграм-каналах. За «товар» клієнти розраховувались криптовалютою та переказом на банківські картки.

????Такий «бізнес» приносив понад 1,5 млн грн прибутку щомісяця.

????Правоохоронцями проведено 11 одночасних санкціонованих обшуків на території м. Києва, Дніпропетровської та Одеської областей.

????Учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України.

????Всім підозрюваним обрано запобіжні заходи, п’ятьом з них – тримання під вартою.

????Досудове розслідування – ГСУ Нацполіції України, оперативний супровід – Департамент боротьби з наркозлочинністю та Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції Україні.

Back to top button